Pse Marketingu Dixhital është një domosdoshmëri në ditët e sotme?

Pse Marketingu dixhital është një domosdoshmëri në ditët e sotme? Cila është rëndësia e marketingut dixhital? Marketingu dixhital ju lejon të arrini audiencën tuaj të synuar në internet, në mënyra të ndryshme, në një sërë platformash. Marketingu dixhital përfshin metoda si marketingu i mediave sociale, kontent marketing, SEO, video marketing, etj. Marketingu Dixhital përfshin strategji që ju mundësojnë të arrini audiencën tuaj në internet – duke ju lejuar të bëni më shumë shitje, të drejtoni më shumë trafik në faqen tuaj të internetit dhe të rrisni të ardhurat tuaja nga viti në vit.

6 arsye pse marketingu dixhital është një domosdoshmëri për bizneset në ditët e sotme.

Mundëson identifikimin se ku konsumatorët e kalojnë kohën e tyre

Siç dihet në ditët e sotme njerëzit shpenzojnë një pjesë të mirë të kohës së tyre në internet.

Mbi 7.7 miliardë njerëz përdorin internetin në të gjithë globin. Interneti është bërë pjesë integrale e jetës së përditshme për të kryer kërkime, për të kontrolluar mediat sociale dhe për të blerë produkte në internet.

Klientët tuaj janë online, gjë që nxjerr në pah rëndësinë e marketingut dixhital. Ata po shfletojnë çdo ditë social media dhe website duke kërkuar për produktet ose shërbimet tuaja.

Por çfarë ndodh kur ju nuk jeni prezent online? Apo prezenca juaj online është e dobët?

Shumë e thjeshtë, klienti do gjej dikë tjetër që është më prezent se ju.

Për të arritur rezultatet më të mira për biznesin tuaj, ju duhet të krijoni  një prezencë profesionale online. Në këtë mënyrë ju përmirësoni qasjen e klientit me biznesin tuaj dhe i mundësoni atij produkte apo shërbime 24/7. 

Konkurentët tuaj po e përdorin atë

Nëse po pyesni se pse marketingu dixhital është i rëndësishëm, përgjigja është se konkurrentët tuaj tashmë po e përdorin atë. Shumë nga konkurrentët tuaj tashmë kanë përfituar nga mundësitë që ofron marketingu dixhital.

Ata kanë krijuar rrjete sociale, kanë përmirësuar websitin e tyre, po përdorin SEO (Search Engine Optimization) dhe po përdorin reklama me pagesë për të arritur klientë dhe shitje të reja. Kjo arsye në vetvete është një nga arsyet pse duhet të përdorni marketingun dixhital.
Nëse dëshironi që biznesi juaj të konkurrojë me të tjerët, ju duhet të bëni atë që po bëjnë konkurrentët tuaj dhe më shumë se aq.
Duke neglizhuar marketingun dixhital, ju do të mbeteni gjithmonë pas nga konkurentët tuaj.

Ju mund të konkuroni me korporata të mëdha dhe globale

Konkurrenca është pjesa më e vështirë në drejtimit e një biznesi. Kur je në një treg me korporata më të mëdha është e vështirë të konkurrosh me to. Ato kanë një emër të madh për veten e tyre, gjë që automatikisht i tërheq njerëzit t’u besojnë atyre korporatave.

Por ju keni një shans për t’i konkuruar dhe ato, kjo është arsyeja pse marketingu dixhital është i rëndësishëm për biznesin tuaj.
Biznesi juaj mund të arrijë të njëjta qëllime, strategji dhe të përdori mënyra të ndryshme si një korporatë më e madhe.

Mënyra si SEO, sponsorizimet në rrjetet sociale google ads na japin ne mundësi të barabarta në treg për të arritur maksimumin tonë.
Pra, pse është kaq i rëndësishëm marketingu dixhital?
Marketingu dixhital është një mundësi e shkëlqyer për biznesin tuaj që të konkurrojë me kompanitë më të mëdha për të marrë rezultate të rëndësishme.

Ju mund të targetoni audiencën e synuar

Aftësia për të targetuar audiencën tuaj është një nga arsyet më të dukshme pse marketingu dixhital është i rëndësishëm. Imagjinoni të jeni në gjendje të tregtoni drejtpërdrejt te njerëzit që kanë interes për produktet ose shërbimet tuaja.

Me marketingun dixhital, ju keni aftësinë për të arritur drejtpërdrejt klientët e interesuar për biznesin tuaj.
Ju mund të zotroni informacione të rëndësishme për audiencën tuaj dhe t’i përdorni ato për të formuar fushatat tuaja të marketingut dixhital. Kjo e bën të lehtë për ju që të arrini njerëzit e duhur.

Ju gjithashtu mund të segmentoni audiencën tuaj.

agjensi marketingu profesionale

Ju mund të monitoroni fushatat tuaja dhe ti optimizoni ato për rezultate më të mira
Rëndësia e marketingut dixhital është se ju mund të gjurmoni dhe monitoroni lehtësisht fushatat tuaja. Kur investoni kohë dhe para në fushatat tuaja, dëshironi të dini se ato po funksionojnë. Marketingu dixhital e bën të lehtë për ju të gjurmoni fushatat tuaja, gjë që ju lejon të përshtateni dhe të arrini rezultate më të mira.

Kur përdorni metoda tradicionale, është sfiduese të dini rezultatet e fushatës suaj. Nëse drejtoni një reklamë televizive, mund t’ju duhet të pyesni çdo person që hyn në dyqan se çfarë i solli ata në biznesin tuaj. Do të ishte një përpjekje që kërkon shumë kohë që mund të shqetësojë njerëzit që vizitojnë biznesin tuaj.

Me marketingun dixhital, nuk keni nevojë të shqetësoheni për shqetësimin e audiencës tuaj. Çdo fushatë që ju drejtoni është e gjurmueshme. Mund të gjurmoni lehtësisht ROI-në e një fushate dhe tregues të tjerë për të parë nëse ajo po sjell rezultate të vlefshme për biznesin tuaj. Mund të shihni statistika të tilla si përshtypjet, klikimet, pëlqimet, ndarjet, komentet, konvertimet dhe më shumë.
Ju mund të shihni nëse ata janë të suksesshëm ose kanë nevojë për përmirësim. Nëse fushatat tuaja kanë nevojë për përmirësim, mund të bëni ndryshime të menjëhershme dhe t’i zbatoni ato në çdo moment gjatë fushatës suaj.

Ju mund të merrni një kthim të investimit shumë shpejtë dhe shumë të lartë
Nëse doni të dini rëndësinë e mediave dixhitale, shikoni rezultatet që ajo sjell për bizneset. Strategjitë e marketingut në internet kanë një kthim të lartë të investimit (ROI).  Sipas Webfx për çdo 1 euro të shpenzuar, ju keni potencialin të fitoni deri në 44 euro në këmbim – pra një ROI prej 4400 përqind!
Kjo është një mundësi e shkëlqyer për ju që të rriteni dhe të fitoni para nga investimi juaj në marketing.

Pra, çfarë doni më tepër për marketingun dixhital?

Marketingu dixhital është një mundësi e shkëlqyer që biznesi juaj të rritet dhe të arrijë suksese të reja. 
Marketing One është një  agjenci me një eksperiencë të gjerë në fushën e marketingut dixhital në Shqipëri por jo vetëm, që ju mundëson shërbime profesionale dhe sukses të garantuar. 

Nëse dëshironi të mësoni më tepër për rëndësinë e marketingut dixhital, mos hezitoni të na kontaktoni në [email protected] ose, telefononi në +355677193414


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× How can we help you?